شموخ اداريـه المنتدى
عدد المساهمات : 200 نقاط : 732 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 09/01/2010
| موضوع: سوفليه بطاطس ورول بطاطس وبطاطس بالبشاميل الخميس فبراير 02, 2012 11:32 pm | |
| **سوفـــليه البطــــاطـس**
الحشـــو:-
1-نحمس بصل وبصل اخضر وثوم حتي يذبل ثم نضع لحم مفروم ونحرك حتي يستوي ثم نسلق خضروات مجمده نص الكيس ونضعها على اللحم ونحرك
نضع ملعقه صغيره كلامن(فلفل اسود وقرفه وكمون وفلفل مجروش وكسبره وملح ع حسب)
2-نسلق اربع حبات بطاطس كبيره ثم نهرسهاونضع عليها ملح وفلفل اسود
3-نفردها في قوالب السوفليه او قوالب اللي بالصوره
4- نضع الحشو على ملعقه كبيره وموزريلا قطع او مبشور
5-نغطي الحشو بطبقه خفيفه من البطاطس
6-نضع ثانيه مره من الحشو وموزريلا ونغطيها بطبقه من البطاطس
ونمسحها ببيض مخفوق وقطع موزريلا او مبشور ندخلها الفرن تحت وفوق لحتي مايتحمرالوجه والجوانب نطفي عليها
وتفدم رول البـــطاطـــــــس**
نحمس 2بصل كبير وثوم ونضع لحم مفروم ونحرك حتي يستوي ونصع ملح وفلفل اسود فقط ونسلق 4او 5 بطاطس كبير ونهرسه ونضع عليه ملعقه صغيره ملح وكمون وفلفل مجروش وارويغانو نعجنها جيدا
2-نضع قصدير ونفرش عليه البطاطس ونضع الحشو نلفها بالقصديرونضغط عليها شوي عشان يتماسك
3-بعد لفها نضعها في صحن وادخلها الفريزرعشان تتماسك وتبرد اسرع
4-اغمسها بالطحين وثم البيض وثم بقسماط واقليها ويكون الزيت حار
وتقدم **صينيه بطاطس بالبشاميل **
1-اربع حبات كبيره بطاطس مسلوق ونهرسه ونضع ملعقه صغيره كمون وفلفل اسود وكسبره وفلفل مجروش وملح وملعقه كبيره زيت ونحرك ونضعه في صينيه مدهونه بالزبده
2-خضروات مسلوقه ودجاج مسلوق ومنتف في قدر نحمس بصل وثوم نخلطهم جميعا ونضع ملح واريغانو وفلفل اسود وكسبره وبقدونس ونضعهاعلى البطاطس
3-نضع كميه من الموزريلا وثم البشاميل
طريقه الباشميل:-
نضع في كاس الخلاط( كاس ونص ماء و3ملاعق كبيره حليب بودره و3ملاعق كبيره دقيق و3حبات جبن مثلث وملعقه كبيره جبن سائل وبياله زيت ملح وفلفل ابيض تخلط جميعا) ونضعها في قدر على نارمتوسطه مع التحريك حتي تتماسك (ماتكون ثقيله ولاخفيفه)ونضعها ع البطاطس وندخلها الفرن حتي تتحمر
وبالعافيه
| |
|